Warsaw 17.8 ºC
Contacteer ons

Sjors Beukeboom wint Media World Cup 2019 in Lubelskie

Afgelopen zondagavond eindigde de 4e editie van de internationale evenement voor journalisten, de “Media World Cup”. Nederlander Sjors Beukeboom heeft een wielrenner wedstrijd in de regio Lubelskie gewonnen, de vierde editie van de Media World Cup Cycling 2019.

Naast het sportieve aspect bezochten journalisten uit 19 landen onder andere de stad Lublin en de oude stad van Zamośc. Zij kregen ook de kans om de meest aantrekkelijke fietsroutes rond Kazimierz Dolny en Roztocze te verkennen.
De wegrace startte punctueel om 13:15 van de grote markt in Zamośc. Het bijna 60 km lange tracé liep door het Roztoczański Nationaal Park en Krasnobród. De eerste over de meet, na een korte sprint, was de Nederlandse Sjors Beukeboom, wereldkampioen bij de journalisten in 2018.
Onder de dames die meededen aan de wegrace won de Duitse journaliste Melania Schoch, voor Katarzyna Makowska en de Griekse Alexandra Petrogiannaki.

De ceremonie waarin de bekers, medailles en andere prijzen werden uitgereikt vond plaats op de grote markt in Zamość.
In de drie voorgaande edities van de Media World Cup zijn meer dan 200 journalisten uit 22 landen gestart. De meeste winnaars in de diverse categorieën waren vertegenwoordigers van de media uit Noorwegen en Nederland.
Het evenement vond plaats dankzij de financiële en organisatorische steun van de provincie Lubelski, het Pools Nationaal Fonds, de Poolse Organisatie voor Toerisme, de gemeente Zamość, het Regionaal Toerismebureau voor Lublin en de politie en vrijwillige brandweer van Zamość.

Uit Nederland namen deel ook Martijn Huizen en Bart Smit (Reishonger.nl) aan de wedstrijd.

Zie een kort filmpje gemaakt door Sjors in Polen

Hieronder enkele impressies van Sjors:

Het was een schitterende wedstrijd op een overwegend vlak parcours. Met enkele sterke Poolse renners en teams werd een tactisch spel.

De wedstrijd, die startte in finishte op het marktplein in het schitterende Zamosc, begon vlak. Er reden af en toe een aantal renners weg, maar niemand kon wegblijven. Halverwege de koers waren twee klimmetjes. Niet te steil, maar wel twee mogelijkheden om met een groepje weg te rijden. Ik reed samen met Timo Schoch (Duitsland) en twee Polen weg.

Op vijf kilometer van de meet sloot nog één Pool aan. Vervolgens kwam ook ineens het peloton terug. Dat vond ik verrassend, omdat ik dacht dat onze voorsprong voldoende zou zijn.

Even dacht ik dat mijn kansen beperkt zouden zijn, maar ik had de route goed verkend en ik kreeg hulp van Nick de Rijke. Hij zette mij tweehonderd meter voor de streep in tweede positie af en daardoor had ik een goede positie voor de laatste twee bochten. In de sprint kon ik vervolgens een gaatje slaan en juichen in het centrum van de stad. TeamNL, bestaande uit Martijn Huizer, Bart Smit en de geadopteerde Belg Nick de Rijke heeft de overwinning goed gevierd.

Het was schitterend om in het centrum van Zamosc te winnen. Finishen op een plek waar alle lokale inwoners en toeristen verzamelen is schitterend. Ook het podium, dat een prominente plek op de markt had gekregen, was een prachtig aangezicht. Marius Herman en Media World Cup hadden het evenement ontzettend goed aangekleed.

We hebben tijdens de Media World Cup veel verschillende plekken gezien. Voor zowel recreatieve fietsers als voor fanatieke wielrenners is Polen een prima land voor een fietsvakantie. Door de verschillende landschappen is er voor elk wat wils. Steden zoals Lublin, Kazimierz Dolny en Zamosc zijn klein, prima in één dag te ontdekken, om vervolgen weer door te gaan naar een volgende stad. Zo kan je van hotel naar hotel reizen.

Gefeliciteerd Sjors Beukeboom, de winnaar van gouden medaille!

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op de site van de Media World Cup.